Locaties

Vanuit mijn werkervaring binnen de filmwereld weet ik als geen ander dat een locatie enorm sfeerbepalend kan zijn en veel invloed heeft op hoe het afscheidsmoment beleefd wordt.

Zo kan een afscheidsbijeenkomst gehouden worden in de aula van het crematorium of de begraafplaats, maar dat hoeft niet. Ik denk graag buiten de gebaande paden. Zo behoort een theater, bioscoop, restaurant, sportclub, of de buitenlucht ook tot de mogelijkheden. Maar ook misschien wel thuis, als daar de mogelijkheid voor is.

Ook kent Nederland tegenwoordig een aantal prachtige natuurbegraafplaatsen. In de natuur, waar de seizoenen symbool staan voor verschillende fases in het leven, is het mogelijk om een afscheidsceremonie te houden en aansluitend te begraven.

Natuurbegraafplaats Geestmerloo is gerealiseerd in het nieuwe natuurgebied van Geestmerambacht. Het is de eerste natuurbegraafplaats van Noord-Holland. Je kunt zelf een plek uitkiezen. Bijvoorbeeld in de buurt van water of bij een mooie boom. Een graf is voor altijd en wordt dus niet geruimd. De natuur is leidend op de begraafplaats.

Er is veel mogelijk. Heb je een suggestie of wens voor een speciale locatie? Ik hoor het graag zodat we de mogelijkheden kunnen onderzoeken.