“Er is geen goede of slechte manier om te rouwen. Je bent afhankelijk van de genade van een onbeheersbaar proces”

Dave Grohl

Uitvaartbegeleiding omgeving Haarlem & Amsterdam, omgeving Den Bosch & Vught en daartussen. Ongeacht of en waar je verzekerd bent.

Over Eefje Smulders

Ik ben een zelfstandig uitvaartbegeleider. Vanaf het moment van overlijden, of de voorbereiding daarop, begeleid ik families om samen een liefdevol, verbindend en passend afscheid vorm te geven.

Mooi afscheid nemen voor mij is: het vieren van het leven dat was, met dankbaarheid voor de fijne herinneringen en op een manier die passend is bij de overledene en zijn of haar nabestaanden.

“Hoofd koel, warm hart”

dit is hoe mensen om mij heen mij omschrijven. Pragmatisch en daadkrachtig, maar ook intuïtief, verbindend en empathisch.

Snelheid, budgetten en kijkcijfers stonden jarenlang centraal in mijn werk als filmproducer. Bijna 20 jaar lang werkte ik in het dynamische hart van de Nederlandse film en televisiewereld. Alhoewel ik dit werk met veel overgave en voldoening heb gedaan, miste ik iets essentieels: betekenisvol werk dat echt verschil maakt. Tijdens de beroepsopleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen viel alles op zijn plek; dit is precies wat ik wil doen en wat bij mij past. Het vak van uitvaartbegeleider voelt als de plek waar al mijn kwaliteiten en talenten samenkomen. Hier kan ik mijn vaardigheden inzetten voor een waardevol, verbindend en passend afscheid.

Ik ben geboren en getogen in Brabant, al meer dan twintig jaar woonachtig in de Randstad maar de G blijft zacht. Ik woon in Haarlem met mijn man, onze twee basisschoolgaande dochters, en onze co-parent hond die we ‘delen’ met een oudere dame.

Mijn Visie & Missie

Een afscheid begeleiden dat op alle lagen klopt. Het proces van afscheid nemen brengt veel emoties met zich mee. We voelen verdriet, pijn en liefde. Het creëren van een passend ritueel, dat verbinding en verwerking ondersteunt, is uiteindelijk troostend en versterkend. Dat is wat ik hoop te realiseren en wat ik iedereen toewens. Daarom ben ik zo gepassioneerd over mijn werk als uitvaartbegeleider.